DEVENTER – Ter gelegenheid van de 31e Deventer Boekenmarkt, op zondag 4 augustus, heeft Jan Kruse een bijzondere ode samengesteld over dit voor de stad zo belangrijke evenement.

Jan Kruse (1946) woont en werkt in Deventer, en is tekstschrijver, tekenaar, poëet en acteur. Hij is ook trouw bezoeker en toeschouwer van de Deventer Boekenmarkt. Hij heeft zijn observaties nu vorm gegeven in 18 bezoekers van de markt, door ze te tekenen en door er een gedicht over te schrijven.

Van Struise Stien tot Vieze Arie, van Mooie Maarten tot Zwarte Kousen Kees en van Theo Twijfels tot Scheve Miep. ‘De Deventer Boekenmarkt in 18 gedichtjes en tekeningen’ is een uitgave van het Evenementenbureau van de VVV Deventer, organisator van de Deventer Boekenmarkt.

Vanaf zaterdag 20 juli is de bundel te koop bij de boekhandel en bij de VVV Deventer, voor de vriendenprijs van 2 euro

Vorig artikelRegionale buren met nationale allure
Volgend artikelDeventer bevolking groeit en vergrijst