DEVENTER – Een initiatief van het Deventer marktbedrijf levert in de verzengende hitte op De Brink louter lachende gezichten op. Er worden namelijk gratis ijsjes uitgedeeld, omdat het zo warm is. “Sommige mensen willen een tweede ijsje, maar dat is niet de bedoeling.”

De jeugdige ijsbereider van Talamini Deventer heeft vrijdagochtend niet veel smaken in de aanbieding; aardbeien en meloen. “Maar de mensen reageren enthousiast, heel leuk om ze blij te maken.”

Nog een bak ijs

Vijf grote bakken heeft hij tussen half tien en elf uur al leeggeschept, zo’n vierhonderd ijsjes. Om twaalf uur maakt hij aanstalten om te vertrekken, als er plotseling toch nog een grote bak met vers ijs wordt geleverd. “Natuurlijk gaan we door, er is ijs genoeg. Op naar de vijfhonderd.”

Vorig artikelZaterdag 27 juli Zomerse zaterdag bij winkelcentrum de Boreel
Volgend artikelNachtelijke werkzaamheden A1 op 29 en 30 juli