DEVENTER – De komende tijd zullen er nachtelijke werkzaamheden plaatsvinden die uitgevoerd worden door Heijmans in het kader van de uitbreiding van de A1. Ook in Deventer kan het zijn dat het nachtelijke heiwerk hoorbaar zal zijn en dit kan vooral vreemd klinken in relatie tot het tijdstip.

Vanaf 15 juli is Heijmans gestart met het aanbrengen van betonnen fundering voor portalen over de weg in de buitenbermen van de A1. Op deze betonnen funderingen plaatsen zij de portaalpoten voor de markeringsborden boven de weg. In een later stadium monteren zij tussen de portaalpoten de zogeheten vakwerkligger waaraan de borden komen. Op sommige plaatsen moeten onder de betonnen fundering heipalen komen. Dit is nodig vanwege de opbouw van de bodem. Het heien van deze palen vindt plaats vanaf de A1. Om de veiligheid voor het doorgaande verkeer en de werknemers te waarborgen wordt de rechterrijstrook tijdelijk afgesloten. Om de hinder voor weggebruikers te beperken, mag dat alleen ’s avonds en ’s nachts.

Heiwerkzaamheden in de nacht

De heiwerkzaamheden staan gepland op 29 en 30 juli. Globaal tussen 19.30 uur en 06.00 uur, afhankelijk van de tijden dat Heijmans toestemming heeft om de afzetting op de A1 te plaatsen. Aan weerszijden van de A1 worden er 2 heipalen aangebracht. Op onderstaand kaartje staat dit nader aangegeven.

Vorig artikelGratis Talamini ijsjes gaan als een speer op de Deventer markt
Volgend artikelPak je Plein in de Bibliotheek: activiteiten van en voor de stad