BATHMEN – Zondag vertrokken ruim duizend Nederlandse scouts naar de Verenigde Staten voor de Wereld Jamboree. De vertrekdag voor scouts uit troep Bitterballen was zondag. De scouts vertrokken vanuit Bathmen met een bus naar het vliegveld.

De Wereld Jamboree is een internationaal Scoutingkamp dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd waar ruim 40.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen samen komen.

De troep Bitterballen bestaat uit 36 scouts en 4 troepstaf. De jeugdleden komen onder andere uit Apeldoorn, Deventer, Nijverdal en Bathmen. Ze verzamelen zondag in Bathmen om te beginnen aan hun reis.

Voorafgaand aan het vertrek hebben de scouts zich goed voorbereid op hun reis. Dit was onder andere via het contingentskamp, waarbij alle scouts van het Nederlands contingent bij elkaar kwamen en de scouts aan de slag zijn gegaan met de laatste voorbereidingen voor de reis en het verblijf in Amerika, waarbij de nadruk lag op culturele verschillen en uitwisseling. Daarnaast hebben de scouts meerdere kampen met hun troep gehad waarin zij zich hebben voorbereid op deze onvergetelijke reis.

Vorig artikelWeerbericht maandag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelZomerfestival naar asielzoekerscentrum in Schalkhaar