SCHALKHAAR – Stichting Wolkentheater organiseert in drie asielzoekerscentra in Overijssel het zomerfestival Birds. Zondag 28 juli is de organisatie te kast in AZC Schalkhaar.

Het zomerfestival is een openluchtevenement met theater, activiteiten, tentjes en vlaggetjes in vrolijke kleuren. Dit jaar is het thema Birds, want vogels spreken tot de verbeelding.

Het Wolkentheater organiseert rond het thema kunstzinnige en sportieve workshops. Aan het eind van het festival speelt het gezelschap de nieuwe theatervoorstelling Birds met gigantische vogelpoppen. Het evenement eindigt met een zomerdisco voor alle aanwezigen, waarbij limonade en koekjes niet ontbreken

Het Wolkentheater speelt al 25 jaar voorstellingen voor vluchtelingenkinderen. In de zomervakantie organiseert de stichting op tientallen AZC’s dit festival. De stichting krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donaties.

www.wolkentheater.nl

Vorig artikelNederlandse scouts naar Jamboree in VS
Volgend artikelLeerlingen Het Stormink halen Cambridge First Exam