DEVENTER – Ook als de bal niet rolt, mag Go Ahead Eagles zich verheugen in een grote populariteit onder zijn eigen fans. Dat bleek maar weer eens tijdens de drukbezochte Open Dag die vandaag in en rond De Adelaarshorst plaatsvond.

De massasprint richting het spelershome was exemplarisch voor het enthousiasme onder de fans toen om 12:00 uur het Home of Football-hek open zwaaide en de Open Dag van Go Ahead Eagles officieel van start ging. Het spelershome was immers het domein van een jaarlijks terugkerende en populaire activiteit van de Open Dag: de verkoop van door de Eagles-selectie gedragen trainings- en wedstrijdkleding van het seizoen 2018/2019. Dat kledingpartner Hummel er in samenwerking met Go Ahead Eagles ook voor het seizoen 2019/2020 weer in is geslaagd om pareltjes van wedstrijdshirts af te leveren, bleek vervolgens uit de enorme drukte in de Fanstore, waar zowel het thuis- als uittenue erg gewild was.

Nadat ook de spelersbus van Go Ahead Eagles was gearriveerd, kon de jacht op handtekeningen beginnen. Want wat is er als jeugdige Eagles-fan nu mooier dan een volle handtekeningenkaart met de krabbel van álle spelers en stafleden van Go Ahead Eagles? Ook de Eagles-kennis van de jongere supporters werd op de proef gesteld tijdens de Stadion Tours door De Adelaarshorst. Acht goede antwoorden bij de Eagles-quiz leverden een sleutelwoord op waarmee een leuke goodie bag gewonnen kon worden.

Uiteraard was er ook volop media-aandacht voor de Open Dag. Deventer Radio zond live uit vanuit het Supportershome en interviewde Paul Bosvelt, Jack de Gier, Jeroen Veldmate, Julius Bliek en de nieuwelingen Elmo Lieftink en Wout Droste.

Vanaf 15:15 uur verlegde een groot deel van de aanwezige supporters de aandacht naar het veld van De Adelaarshorst. Nadat eerst Harly zijn vleugels had uitgeslagen, was het om 15:30 uur tijd voor de spelerspresentatie. Assistent-trainer Marco Heering nam op het veld de microfoon ter hand en kondigde als een volleerd presentator één voor één de spelers en stafleden aan die vanuit de spelerstunnel het veld opkwamen. Het vuurwerk dat na de spelerspresentatie werd afgestoken voor de IJsseltribune vormde een spectaculair slotstuk van een geslaagde, gezellige en drukbezochte Open Dag.
(Bron: website Go Ahead Eagles)

Vorig artikelKrielhaantjes gedumpt in het bos in Diepenveen
Volgend artikelVeel bezoekers voor het Zeldzaam Mooi festival op de Worp