Zomerbieb

In de zomervakantie zijn er op de woensdagmiddag tot en met 21 augustus allerlei activiteiten voor kinderen in de Bibliotheek Centrum. Dansen, tekenen, bouwen, knutselen, rappen, dichten, schminken én iedere week een nieuwe voorstelling in de Theaterzaal. In totaal worden er 20 verschillende workshops en (knutsel)activiteiten georganiseerd voor kinderen vanaf 4 jaar, steeds op woensdag van 13.30 tot 15.30 uur. Aansluitend begint de voorstelling om 15.30 uur.

T/m  21 augustus. Bibliotheek, Stromarkt 18, 13:30 – 17 uur. Entree: € 2,50/ voorstelling € 3,50.

Zomertentoonstelling Broederenkerk: Iconen uit de parochie

Deze zomer zijn in de Broederenkerk 31 unieke iconen te bewonderen. Het is een bonte verzameling bijeengebracht door parochianen: zelfgeschilderd, gekocht op een verre reis of gevonden bij opa op zolder. Zo maakt u kennis met de rijke traditie van de iconenkunst: iconen uit de verschillende tradities, van diverse heiligen, van verschillende grootte, uitstraling en technieken, van hobbyisten of uit professionele hand. En ieder icoon heeft zijn eigen verhaal, een herinnering, een gevoel. Als topstukken van de tentoonstelling gelden de prachtige iconen uit de voormalige Maria Koninginkerk die de vier grote christelijke feesten verbeelden. Elke zaterdag is er een iconenschilder aan het werk die u toont hoe een icoon tot stand komt. Hij vertelt u ook graag alle in- en outs van de werkwijze en opzet van het icoon schilderen.

T/m 1 september. Broederenkerk, donderdag, vrijdag en zaterdag 11 – 16 uur, 1e zondag van de maand 12 – 15 uur. Entree: gratis.

Rondrit Paardentram

Een bijzondere kennismaking met de binnenstad van Deventer is een rondrit met de paardentram. In juli en augustus staat de paardentram, getrokken door twee statige Friese paarden of luxe schimmels, iedere donderdag en zaterdag klaar om u in ruim een half uur kennis te laten maken met de historische binnenstad.

Donderdag en zaterdag. Start: Brink, nabij terras Talamini, Brink 103, 12 – 16:30 uur. Entree: € 6,-, tot 12 jr. € 4,-.

IJssellinie open

De gidsen staan klaar om de bezoekers in ongeveer 1,5 uur over het tot 1990 uiterst militaire geheim te vertellen. Ook een aantal van de militaire objecten worden van binnen bekeken, o.a. de ingerichte noodhospitaal- en commandobunker staan op het programma. Regelmatig staan bij de hospitaal- en commandobunker bij havezate De Haere ook een aantal historische legervoertuigen.

Zaterdag 27 juli. Haereweg, Olst, 12 – 16 uur. Entree: € 5,-/2,50.

Vorig artikelYourS in Muziekkoepel Nering Bögel
Volgend artikelColumn Sonja Veneman: Kamperen voor dummies