Ik, als niet-kampeerder, moest en zou er dan toch aan geloven, omdat het zo leuk is voor de kinderen. Een dagje proefkamperen op een camping bij mij praktisch om de hoek moest lukken. Bij supermooi weer ook, dus dat ieniemienie-tentje zou niet al te erg zijn. Met 2 kleine kinderen, geen kookset noch stoelen of tafel is dat best een nachtje leuk geweest. Wel met het schaamrood op de kaken, omdat ik mijn luchtbed niet echt lekker opgepompt kreeg en een aardige buur wel een elektrische pomp had want ja.. echt alles goed voor mekaar. Verschil mocht er wezen. Om dat goed in orde te hebben wordt er goed geïnvesteerd.

Na een dag proefkamperen besloot ik dit echt nog eens te gaan doen, want het was inderdaad waar. Vriendjes en vriendinnetjes waren zo gemaakt en de kids superblij met haast niets. Ik dus ook blij.

Toch stond het idee van zo weinig bewegingsruimte me tegen en gaan we dit jaar voor proefkamperen in een trekkershutje in een bosrijke omgeving. Oja, moeten we dan niet rekening houden met die jeukrups? Voor 2 dagen moet ik de gok maar wagen, we zitten in ieder geval binnen.

Goed voorbereid
En ja, voor twee dagen. Wat neem je mee en vooral wat niet? Een rondje supermarkt en handigwinkels levert als resultaat op dat iedereen hetzelfde koopt. Veel eten, echt heel veel eten. De aanbiedingen aan bier, bbq-worst, megaverpakkingen van nog veel meer. Want stel je voor, je grijpt mis. Dan heeft de buurman echt nog wel een tandenborstel of doekjes.

Hoe dan ook, die paar daagjes, ik kijk er naar uit met mijn meiden. Want ze willen spelletjes doen en lang opblijven, lekkere dingen eten, marshmallows roosteren op een wegwerpbbq. Als ik mijn lijstjes maak, vraag ik me echt af of dit alles in mijn kleine toet gaat passen. Ik ben nog niet helemaal gewend aan dit alles, echt geen supertut maar er gewoon niet mee opgegroeid. We gingen gewoon altijd fietsen, en waren hele zomers buiten aan het spelen. Kamperen deden alleen sommige mensen in Frankrijk en klasgenootjes waren ook thuis voor de timmerweek. Ik sputter nog wat. Ik wil liever niet met die wc-rol over het terrein om 4.30 maar dat moet ik maar op de koop toe nemen. We zoeken naar toffe pinterest-camping hacks, ook om het inpakken gemakkelijk te maken. Joepie, we gaan op vakantie!

Lang leve mijn campingsmoking, muggen wegslaan, bbq, animatie en bingooo, let’s gooo!

Vorig artikelWat is er deze week te doen in Deventer? (week 30)
Volgend artikelWie heeft het ultieme Tostiboek van Happy Tosti meegenomen?