Vanaf mijn vakantieadres heb ik meegeluisterd en gekeken naar de eerste twee competitiewedstrijden van Go Ahead Eagles. De meekijkende Italianen vroegen zich af op welk niveau MVV en Go-Ahead speelden. Ik moest ze heel wat uitleggen, het niveau viel ze namelijk tegen. We raakten in gesprek over de Serie B en onze eerste divisie. De vergelijkingen zijn grappig, veel ambitie vaak vooraf van bepaalde clubs, maar even zo vaak valt het ook weer tegen. Nog veel opmerkelijker vonden de Italianen het personele verloop, zeker op een lager niveau. Dat kennen ze in Italië klaarblijkelijk niet echt. Een speler vertrekt als hij hogerop wil spelen, anders niet. Aansluitend ben ik samen met mijn familie op bezoek gegaan bij Sassuolo tegen Spezia, een Serie A tegen een Serie B club in de Italiaanse beker. Vanuit dat duel begreep ik hun verbazing, want het niveau van Spezia was duidelijk van een gemiddelde eredivisieclub. Met een schril contrast vergelijk je dan de wedstrijd tussen een matig MVV bij een flets Go Ahead Eagles. Een week later was het spelniveau in Leeuwarden nog slechter en de schrik slaat menig supporter om het hart. Als al eens eerder beschreven, dingen gaan vanaf dit seizoen nu eenmaal een tikkie anders. Het voelt ook anders, alhoewel dat vooralsnog een eerste aanname is. De selectie van de Deventerclub lijkt veel minder uitgebalanceerd in vergelijking met deze periode vorig seizoen. Staat tegenover dat John Stegeman zijn groep ook eerder compleet had. Hij was dus al verder, wat toen voor een goede seizoensopening zorgde. Jack de Gier arriveerde natuurlijk veel later en daarmee is niet alleen de samenstelling trager tot stand gekomen, ook het teamgevoel op het veld is nog ver te zoeken. Ik ben van het positievere en verwacht dat de trainer wel meer uit deze groep gaat krijgen. Zodra de automatismen gaan toenemen, zal het ook meer een team moeten worden en volgen de resultaten vanzelf. Maar de beloftes van vorig jaar, meedoen nu om de titel, dat zie ik nog niet zitten. Ook de nieuwe kapitein aan de Vetkampstraat, Alex Kroes, was heel ambitieus. Ben benieuwd wat ik vrijdag exact zal aantreffen als ‘mijn’ seizoen eindelijk gaat beginnen. Ik heb er nu al zin in! Als u dit leest is het resultaat al bekend…

Vorig artikelWeekend weerbericht
Volgend artikelUitverkocht Slotgracht concert Kasteel de Haere groot succes