We zijn zo langzamerhand aangeland in het episch centrum van de zomervakanties. Miljoenen zijn het land uit. Het achtergrondgeluid van de altijd doordraaiende economische bedrijvigheid is even wat minder. De straten van de oude Hanzestad tonen vooral toeristische gezichten. Ook de media hebben vakantie en dan is het ouderwets komkommertijd! Het uitmelken van onderwerpen begon al vroeg deze zomer. Zo was er het vijftigjarig jubileum van de eerste man op de maan. Wekenlang werden we bedolven onder het maangruis. Net op tijd begon het erg warm te worden en kon de komkommer doorgegeven worden. De hitte en alles wat daarbij kwam kijken. Het bekende rijtje van ijsjes etende bewoners van een verzorgingstehuis tot tips voor de uitdrogende tuin passeerde de revue. Gelukkig zorgde Thierry de Slingeraar nog voor wat politieke afleiding. Scheurtjes in de zuilen van het Forum. Dat was meer dan een komkommer. Intussen meldde het CBS deze week dat we weer met wat meer medelanders zijn. De teller staat op 17,3 miljoen. De toename werd veroorzaakt door de bekende mix van immigratie en emigratie. Ook gingen er minder mensen dood dan in de vorige periode. Het moet niet gekker worden, u moet wel doodgaan! Opvallende nieuwkomers: Brexit-vluchtelingen. Gevlucht voor Boris en zijn rondreizend circus. Die moeten straks allemaal een EU-integratiecursus volgen. De andere toename zat in de groep Oostblokkers. Dit vooral in het kader van: ‘iemand moet het doen’. De klusbussen uit de gelijknamige landen staan in alle steden voor de opknaphuizen. We zijn er aan gewend geraakt. De grootste aanwas komt uit Polen. Terwijl het land zelf een economische opleving kent, komen ze nog steeds hierheen geracet over de A1. Vaak rijden ze door tot aan de kust. Niet voor een zomervakantie. Voor hen is het namelijk altijd komkommertijd. Want ze moeten natuurlijk wel geplukt worden. Groeten uit het Westland.

Vorig artikelSeniorenmiddag in het Cultuurhuus Braakhekke Bathmen woensdag 14 augustus
Volgend artikelBoek Bart Ros en Elia Quentin toont 104 unieke beelden van Deventer