DEVENTER – Het wordt deze week mooi weer voor Film op de Brink. Van donderdag 22 t/m zaterdag 24 augustus wordt daarom De Brink weer omgetoverd tot een openlucht bioscoop en worden op een groot doek voor De Waag bijzondere films vertoond. De programmering is een mengeling van de beste arthousefilms en de winnaars van de Oscars.

Film op de Brink wordt donderdag geopend met The Favourite. Een komisch kostuumdrama over de strijd om de Engelse troon in de 18e eeuw met briljante rollen van Olivia Colman, Emma Stone en Rachel Weisz. Deze film is genomineerd voor 10 Oscars.

Vrijdag draait één van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar: Le Grand Bain. In deze feelgoodfilm is te zien hoe een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen bekwaamt.

Zaterdag wordt Film op de Brink afgesloten met Green Book. Deze roadmovie won onder meer de Oscar voor Beste Film en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en een concertpianist (Mahershala Ali). Zij worden gedwongen om hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Film op de Brink wordt al 14 jaar door Filmhuis de Keizer georganiseerd. Zoals bekend gaat het filmhuis samen met Theater Bouwkunde in het nieuwe pand aan de IJssel onder de naam MIMIK. Dit zie je nu al terug in de nieuwe huisstijl van onder meer Film op de Brink. Er worden door de organisatie 500 klaar gezet. De films beginnen om 21.15 uur en is gratis
toegankelijk.

Meer informatie over de films is te vinden op www.filmhuisdekeizer.nl

Vorig artikelNog één Zomermarkt op het Lamme van Dieseplein en Pontsteeg
Volgend artikelBakkerij Philips in Bathmen gaat verder als Bakkerij Nollen