vrijdag, 12 juli 2024

Go Ahead Eagles legt Elso Brito vast

DEVENTER – Het was een zomer waarin discipline en geduld heilig waren voor linksback Elso Brito. Discipline om, in afwachting van een nieuwe club, hard voor zichzelf te blijven trainen. Geen probleem voor een voetbalbeest als hij. Maar het geduld werd zo onderhand aardig op de proef gesteld. Tot het telefoontje van Go Ahead Eagles.

Het was Brito zelf die er afgelopen winter voor koos de zekerheid van een contractverlenging bij Telstar in te ruilen voor de onzekerheid van het transfervrije bestaan. “Ik heb twee jaar met heel veel plezier gespeeld bij Telstar”, vertelt Brito, die zijn jeugdopleiding en debuut in het betaald voetbal genoot bij Excelsior. “Alles gespeeld, mooie resultaten behaald met het team… Maar ik had het gevoel klaar te zijn voor een volgende stap.” 

Het akkoord werd al snel bereikt en ook de medische keuring doorstond hij – dankzij zijn eigen inspanningen deze zomer – zonder probleem. Later vandaag signeert de Kaapverdiaanse Rotterdammer een éénjarig contract in De Adelaarshorst. “Mijn ambities passen goed bij die van Go Ahead Eagles: meestrijden om de Play-Offs. Ik denk dat er een mooie groep staat, met goede spelers. Ik ga met veel motivatie de concurrentiestrijd aan, dat maakt een speler alleen maar beter.” 

Go Ahead Eagles verwelkomt vandaag nog twee nieuwe gezichten op het trainingsveld: spitsen Maecky Ngombo uit België en Eertu Vertainen uit Finland. Zij komen in ieder geval tot en met woensdag op proef. 

Vorig artikelWarmteplan Old Dèventer
Volgend artikelSuper Minecraft event in de Bibliotheek
error: Content is beschermd!!!