DEVENTER – De bloeddruk is een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is. Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen organiseert daarom iedere eerste woensdag van de maand gratis bloeddrukmetingen. Woensdag 4 september is men tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom bij Vegro in Deventer, gevestigd aan het Karel de Groteplein 18. Een afspraak maken is niet nodig.

Bij iedere hartslag wordt er bloed vanuit het hart door het lichaam gepompt. De bloeddruk is de druk die het bloed hierbij op de bloedvaten uitoefent. Deze bloeddruk is bij iedereen en op elk moment van de dag anders. De bloeddruk kan een hoop vertellen over de conditie waarin men verkeert. Het is daarom van belang de bloeddruk regelmatig te controleren.

Er zijn hier diverse hulpmiddelen voor verkrijgbaar, zoals een bloeddruk- of vetmeter, om ook regelmatig zélf de gezondheid te checken. De medewerkers kunnen geen medisch advies aan de meting verbinden. Bij afwijkende waarden kan contact opgenomen worden met een huisarts. Kijk voor meer informatie op vegro.nl of bel gratis naar 0900 – 2 88 77 66.

Vorig artikelKunstcircuit Open; van ballet tot pallet
Volgend artikelStart werkzaamheden Wantij- Vlist- Kil- en Wielingenstraat