woensdag, 24 juli 2024
FOTO: MBS

Hoe staan de Eagles ervoor bij de aftrap van de Keukenkampioen Divisie

DEVENTER – Aankomende vrijdag barst het Keuken Kampioen Divisie jaar weer los. Na een lange voorbereiding is het nu tijd om de huidige situatie op te maken aan de hand van statistieken. Hoe staat GA Eagles er voor ten opzichte van de andere ploegen? Wij zochten het uit!

Milan Keskin (Drtv)

Mede door het vertrek van sterkhouders als Verheijdt, Van Moorsel, Bakx en Baas heeft de ploeg uit Deventer flink ingeleverd op basis van marktwaarde en ervaring. Met een frisse en jonge ploeg moet GA Eagles voor een grote verrassing zorgen wil het om de koppositie mee gaan strijden. Aan de hand van de statistieken van Transfermarkt.de kunnen we de conclusie trekken dat een plaats in de subtop het meest realistische zal zijn. Op basis van teammarktwaarde komt de ploeg van Jack de Gier uit op een zevende positie met een algehele waarde van 5.35 miljoen euro. Dit is vergelijkbaar met Almere City en Cambuur. Om maar even een beeld te schetsen.

Toch is er geen reden tot zorgen. Medio augustus 2018 had de selectie van toenmalig trainer John Stegeman een waarde van 4.8 miljoen. In die zin zijn de Deventenaren er wel degelijk op vooruit gegaan. De meest bijzondere marktwaarde statistiek is die van Antoine Rabillard. Met een waarde van 600.000 euro is de Fransman, samen met Wout Droste, de ‘eyecatchers’ van de club. Dat terwijl de behendige spits zijn contract moest afdwingen middels een stageperiode.

Ook dit jaar kan Go Ahead Eagles weer rekenen op de steun van haar trouwe achterban. Met meer dan 6600 verkochte seizoenskaarten loopt het al flink uit op vorig seizoen. Terwijl de Deventenaren vorig seizoen al, na FC Twente, de hoogste bezettingsgraad had in de Keuken Kampioen Divisie met 85.8%. Van alle profclubs scoorde Roda JC de laagste bezettingsgraad met een magere 34% vorig seizoen. (Bron: Drtv Sport)

Vorig artikelInschrijving Deventer Puzzelmarathon is geopend!
Volgend artikelWeerbericht woensdag 07 augustus
error: Content is beschermd!!!