DEVENTER – Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers die zich onbezoldigd inzetten voor de club? Juist: nergens. Van de vriendelijke verkoopster in de Fanstore tot de mannen die doordeweeks samen met de groundsman zorgen voor een topveld… Ze zijn onmisbaar voor ieders wedstrijdbeleving.

Ook dit seizoen stellen we weer van die echte Eagles aan jou voor. Ditmaal een van de vele metselhelden van de stadionmuur: Otto Bouwmeester (66).

WANNEER ZIJN JULLIE BEGONNEN?

“De afgelopen zomer zijn we direct begonnen na de vakantie van de spelers. Onder leiding van uitvoerend aannemer Van Wijnen en de bezielde architect Martin Kleine Schaars hebben we er op twee zaterdagen met twaalf metselaars aan gewerkt. Er waren ook andere vrijwilligers die allerlei andere werkzaamheden verrichtten.

Met twee andere gepensioneerden, Marinus Wichers en Chris Brand, heb ik in de tussenliggende periode ook aan de muur gewerkt. Zodoende konden we op de zaterdagen met z’n allen heel veel doen. Dit is echt een teamprestatie.”

WAAR HAALDE JE VOLDOENING UIT?

“Zelf heb ik een seizoenkaart voor Vak 5 op de B-Side. In de jaren ‘90 heb ik ook veel vrijwilligerswerk gedaan voor de club, zoals schilderen en reclameborden bevestigen. Als oud-metselaar voelde ik me natuurlijk geroepen om de club te helpen. Dat die muur vorig jaar om was gewaaid deed me echt zeer. Die muur hoort bij het erfgoed van de club. Tijdens het metselen merk je echt hoe het leefde bij de mensen. Mensen kwamen kijken hoe we bezig waren en gingen ons spontaan bedanken.”

ZAT JE OOK IN HET SHIRTPROMOTIE-FILMPJE?

“Zeker! Ik stond achter de spelers. Dat was zo mooi om te doen. En logisch dat de video zo goed scoorde. Zaten allemaal gewone mensen in die zichzelf zijn. Het is niet gespeeld. Ik ben door die video wel tientallen keren aangesproken.” (Bron: GA-Eagles.nl)

Vorig artikelAanleg skatepark nog even uitgesteld door de Japanse duizendknoop
Volgend artikelBezwaarschrift tegen sloop Coberco schoorsteen zeer complex