zondag, 23 juni 2024
FOTO: Irma Steurs

Bezwaarschrift tegen sloop Coberco schoorsteen zeer complex

DEVENTER – De oude schoorsteen van de Coberco melkfabriek aan de Harderwijkerstraat maakt deel uit van de Deventer skyline. Daarom kwamen buurtbewoners in actie toen bekend werd dat de gemeenteraad had besloten om de schoorsteen te slopen, omdat het geen monument is.

Ze startten een petitie en de ruim zeshonderd handtekeningen zijn maandagochtend aangeboden aan wethouder Rob de Geest. Initiatiefnemer Irma Schreurs gaf aan dat de schoorsteen beeldbepalend is voor de stad en begrijpt de reden dan ook niet voor de sloop. Ook Stichting SIED (Stichting Industrieel Erfgoed Deventer) sprak eerder al hun bedenkingen uit, omdat er nog maar een paar van deze schoorstenen zijn in Nederland. Zij hebben dan ook een bezwaarschrift ingediend.

“Het is een complex verhaal natuurlijk”, meent De Geest. “Het bezwaarschrift zal eerst beoordeeld worden door de onafhankelijke bezwaarschriftencommissie. Daar zal een uitspraak van richting het college komen en dan zullen wij de kwestie opnieuw beoordelen.” (Bron RTV oost)

Vorig artikelNieuwe stadionmuur GA Eagles, ziel en zaligheid stopten de vrijwilligers erin
Volgend artikelSteven Kazan treedt op bij Humanitas
error: Content is beschermd!!!