DEVENTER – Zaterdag 14 en zondag 15 september zijn ruim veertig monumenten in de gemeente Deventer opengesteld voor publiek. Deze dagen bieden de ultieme gelegenheid om een kijkje te nemen achter de prachtige monumentale gevels van Deventer. Op zaterdagavond vindt traditiegetrouw Nacht van Goud plaats, een avond vol dans, theater, muziek en verhalen. Het hele weekend zijn er speciale activiteiten in de binnenstad zoals Stadsmest op de Brink, Korenlint, JuniorGidsen, de Kadefestiviteiten en nieuwe wandelingen in de App 3Deventer.

Speciale activiteiten
Ook dit jaar leiden kinderen bezoekers rond op het Lamme van Dieseplein. De JuniorGidsen hebben een training gevolgd en staan voor u klaar om te vertellen over de geschiedenis van het plein. Of breng een bezoek aan Stadsmest; vier kassen op stadsplein de Brink. Eén kas ligt vol met archeologische vondsten, in de andere realiseren kunstenaars tijdelijke installaties. Vaar ook een stukje mee met de Kadefestiviteiten aan de Wellekade. Meerdere klassieke schepen liggen klaar voor een korte vaartocht. Luister op zaterdag naar twaalf koren op twaalf monumentale locaties tijdens Korenlint. Meer informatie over Korenlint en de andere activiteiten is te vinden op www.deventerverhaal.nl/openmonumentendag.

Nacht van Goud
De zaterdagavond heeft vanaf 21.00 uur een gouden randje. Dan start Nacht van Goud, een avond vol exclusieve voorstellingen met dans, verhalen, muziek en theater. Ieder half uur (21.00, 21.30, 22.00 en 22.30 uur) start een 15 minuten durende voorstelling van onder andere Vera Bon, De Reisgenoot, The Celtic Tribe en stadsdichter Robin Bleeker. Wees er op tijd bij want vol is vol. Gratis toegang. Kijk op www.deventerverhaal.nl/nachtvangoud voor het programma.

Programmaboekje
Het programmaboekje is op zaterdag verkrijgbaar bij de informatiekraam voor de ingang van Praamstra  en op zaterdag en zondag bij alle deelnemende monumenten en de VVV Deventer, Brink 89. Het programma is online te lezen op www.deventerverhaal.nl/openmonumentendag

Open Monumentendag Deventer 2019 wordt georganiseerd door Deventer Verhaal in samenwerking met de deelnemende organisaties, monumenten, vele vrijwilligers en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Deventer, Provincie Overijssel en de landelijke organisatie Open Monumentendag.

Vorig artikelVoormalig Sint Jozef Ziekenhuis voor 6,2 miljoen euro verkocht
Volgend artikelWeekend weerbericht, geniet van de zaterdag