DEVENTER – Het Deventer Ziekenhuis verkoopt het Gezondheidscentrum Jozef aan de Louis Pasteurstraat in Deventer. Het voormalig ziekenhuisgebouw gaat per 30 augustus 2019 voor 6,2 miljoen euro naar het Apollo Zorgvastgoedfonds. 

Deventer Ziekenhuis blijft verbonden aan de locatie
In het pand, dat in 1956 voor het voormalige Sint Jozef ziekenhuis werd gebouwd, zitten onder meer een apotheker, een praktijk voor fysiotherapie en een huisartsenpraktijk. Zij huren deze ruimte tot nu toe van het ziekenhuis. Na de overname blijft het Apollo Zorgvastgoedfonds het voormalige Sint Jozef ziekenhuis aan deze zorgorganisaties verhuren.

Verbonden
Het Sint Jozef maakte decennialang onderdeel uit van het Deventer Ziekenhuis. Sinds de verhuizing van het ziekenhuis naar de nieuwbouw aan de Rielerenk werd het monumentale gebouw (circa 4500 m2) door het ziekenhuis verhuurd. Ook nu blijft het Deventer Ziekenhuis verbonden aan de locatie. Zo zal het ziekenhuis er onder meer ruimte voor zijn trombosedienst huren. Bovendien blijft er een Servicepunt Bloedafname van het ziekenhuis beschikbaar.

Zorg verlenen
“We willen het verkopen omdat we vastgoedbeheer niet als een kerntaak van het ziekenhuis zien”, onderbouwt bestuurslid Eric Kroon van het Deventer Ziekenhuis de verkoop. “We zijn er om zorg te verlenen en niet voor exploitatie van gebouwen. We zijn blij dat we met het Apollo Zorgvastgoedfonds een partij hebben gevonden die belangrijke functies voor de stad op deze multidisciplinaire zorglocatie handhaaft. ‘’

Veel kwaliteit
Portefeuillemanager Michel van Oostvoorn van het Apollo Zorgvastgoedfonds: “Het Gezondheidscentrum Jozef is een locatie met heel veel kwaliteit en mogelijkheden. Deze acquisitie past in ons streven om te investeren in hoogwaardige multidisciplinaire zorgcentra.’’

De opbrengst wordt de komende jaren ingezet voor de zorgverlening in ons ziekenhuis. Eric: ‘’Tegelijk nemen we met de verkoop afscheid van een markant pand dat een belangrijk onderdeel is geweest van onze geschiedenis.”

Vorig artikelIJsselhoevenfestijn op klooster Nieuw Sion
Volgend artikelRuim veertig monumenten openen de deuren tijdens Open Monumentendag 2019