DEVENTER – Nog niet lang geleden, in de vorige eeuw, was het heel gewoon dat bedrijven voor hun werknemers ook activiteiten in de vrije tijd organiseerden en sponsorden. Er waren sportclubs of  muziekverenigingen van het bedrijf, er werden kaartavonden, toneeluitvoeringen of biljartcompetities georganiseerd. Personeelsverenigingen speelden daarbij een belangrijke rol.

De SIED, de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, wil met een tentoonstelling aandacht besteden aan die kant van het bedrijfsleven. Wij zoeken nog naar voorwerpen die hierbij passen. Denk bijvoorbeeld aan een affiche, een vaandel of een vaantje, beker of medaille, een uniformpet van de fanfare of iets dergelijks. Als u zoiets nog heeft liggen en bereid bent het voor de tentoonstelling uit te lenen, neemt u dan svp even contact met ons op. Via communicatie@sied.nl of telefonisch 06-30210450.

De tentoonstelling vindt plaats tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september 2019.

Vorig artikelWeerbericht maandag 19 augustus
Volgend artikelErnst Daniël Smid & Coosje Smid bezingen het leven in School van Frieswijk