DEVENTER – Vandaag zal door de Deventer Jeu de Boules Club “KARRO-DEUX” voor de 28ste maal het traditionele André‘s Bacchustoernooi voor de Deventer Horecaondernemingen worden georganiseerd.

Dit evenement wordt gedragen door de horecaondernemers in Deventer, maar de volledige organisatie ligt in handen van DBC Karro-Deux. Ook nieuw gevestigde horeca heeft zich aangemeld met één of meerdere teams. Ieder team bestaat uit 3 personen.

De horecabedrijven kunnen meerdere teams inschrijven. Omwille van de sportiviteit mag per team slechts één speler lid zijn van een jeu de boules vereniging. Elk team speelt 5 wedstrijden van dertig minuten. De tegenstander is door loting bepaald. Voor dit toernooi wordt op die dag de Brink omgetoverd in een jeu de boulesterrein met maar liefst 36 banen. Daarop is ruimte voor 216 spelers!

De Deventer Boules Club, “DBC KARRO-DEUX”, verzorgt de aanleg van de banen, de organisatie van het toernooi en de wedstrijdleiding.

Het bezit van de Bacchus Wisselbokaal zal dit jaar worden verdedigd door de winnaars van vorig jaar: Ristorante Bella Roma uit poule A en De Waagschaal uit poule B. Het André’s Bacchustoernooi start zondag 18 augustus om 11.00 uur met de voorrondes; deze duren tot circa 15.00 uur, waarna de kwart- en halve finales zullen worden gespeeld. De finale is gepland om circa 17.00 uur.

Daarna worden de prijzen uitgereikt en natuurlijk ook de wisselbekers voor de winnaars in de A- en de B-poule. Net als in voorgaande jaren wordt op 18 augustus weer een grote toestroom van kijkers verwacht. Met een bewolkte dag zal men in Franse sferen kunnen genieten van de strijdende boulesteams. Kom gezellig langs en geniet van topsport.

Vorig artikelBlog Helder Hypotheek: Moeten we een huis huren of gaan we toch kopen?
Volgend artikelJohan Derksen presenteert The Sound of The Blues & Americana in de Schouwburg