Sand in the City

Deventer, Koekstad, maar in de maand augustus wordt Deventer omgetoverd tot zandstad. Op het Grote Kerkhof kun je naar hartenlust spelen en kastelen bouwen in een gigantische zandbak. Schep je mee? Bak feestelijke zandtaartjes, graaf tunnels en ga van de glijbaan in de grootste zandbak die je ooit hebt gezien, midden in de binnenstad. Ontmoet Koning Koos, Prinses Sassa en Toto van Het Zandkasteel op zaterdag 17 augustus. Voor de grote mensen zijn er zitjes onder de parasol om te genieten van een hapje en drankje. Kom je ook naar Sand in the City? Voor de grote mensen zijn er zitjes onder de parasol om te genieten van een hapje en drankje.

6 t/m 25 augustus. Stadsplein Grote Kerkhof, ma, di, wo en zo 11 – 19 uur, do, vrij en za 11 – 20 uur. Entree: gratis.

Tentoonstelling The World l Breathe en NEW WOR(L)DS

De tentoonstelling The World l Breathe toont werk van Lex Chen. Daarin  vervagen de grenzen tussen realiteit en fictie, tussen enscenering en objectieve registratie. Tijden raken met elkaar verweven; Heden en verleden bestaan in zijn beelden door en naast elkaar. Zijn werk heeft een mystiek karakter, ook door de gebruikte, door hemzelf ontwikkelde technieken.  In de tentoonstelling NEW WOR(L)DS realiseren Jannes Bürkner en Rudy Simon in de grote zaal een totaal installatie, een parallel universum waarbij materiaalgebruik, recycling en de (schijnbare) tegenstrijdigheid tussen industrie en natuur de boventoon voeren. De bezoeker wordt gevraagd in te zoomen op de kleinste details om daarna weer uit te zoomen om het grotere geheel te kunnen overzien. De ondertitel -souvenirs- refereert naar de huidige staat van onze wereld en de benarde positie waarin de mens deze heeft gebracht.

Kunstenlab, Havenplein 20. T/m 11 aug. za en zo 13 – 17 uur, 12 t/m 25 aug. di t/m zo 13 – 17 uur. Entree: gratis

Deventer, Stad van de IJssel

Maak eens een reis door de tijd in Museum De Waag en beleef de rijke historie van Deventer, één van de oudste steden van Nederland. De tentoonstelling Deventer, Stad van de IJssel biedt een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad. De IJssel is bepalend voor het aanzicht van Deventer. Daarom staat deze ook centraal in Museum De Waag.

T/m 29 september. Museum De Waag, Brink 56 , di t/m zo 11 – 17 uur. Entree: € 9,-, 13 t/m 18 jr. € 2,50, t/m 12 jr. gratis

Bezoek Klooster Nieuw Sion

Abdij Sion was een magnetische plek, 125 jaar lang. En de plek trekt nog steeds. Met de komst van de Stichting Nieuw Sion is de voormalige abdij plaats gaan bieden aan uiteenlopende activiteiten, met een oecumenisch karakter. Er gebeurt van alles in het klooster. Er zijn retraites, rondleidingen en bezinningsdagen, maar groepen kunnen ook logeren in het gastenhuis als er behoefte bestaat aan enkele dagen stilte. Klooster Nieuw Sion is nu dagelijks te bezoeken, ook op zon- en feestdagen. U kunt een kijkje nemen in de kloosterkerk, de begraafplaats en de gastentuin.

Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 te Diepenveen.  Dagelijks 14 – 17 uur. Entree: gratis.

Vorig artikelDeventer Boekenmarkt trekt wederom 125.000 bezoekers
Volgend artikelBoekenmarkt Deventer door de lens van Bart Ros