DEVENTER – De boekenmarkt Deventer trok zondag zoals verwacht weer zo’n 125.000 bezoekers, net als voorgaande jaren. Volgens de organisatie komen er ook steeds meer toeristen naar de Hanzestad aan de IJssel. Dit jaar waren er opvallend veel Belgen, maar ook waren er mensen uit Engeland en Noorwegen die naar de boekenmarkt kwamen in de historische binnenstad, aldus een woordvoerster.

“Het ging heel goed, wij zijn ontzettend tevreden. Het was ook prachtig weer.” Het mooie weer stond volgens haar een bezoek aan de markt zeker niet in de weg. “Bij de zomer hoort toch een goed boek?” Liefhebbers en boekenwurmen konden hun hart ophalen bij de 850 marktkramen met duizenden boeken. Het was de laatste boekenmarkt onder leiding van VVV-directeur Hein te Riele, die met pensioen gaat.

De bezoekers van de boekenmarkt besteden doorgaans tussen de 800.000 en 900.000 euro aan literatuur, poëzie, strips en ander leesvoer.

Vorig artikelColumn Erik Langs de Lijn: Vakantie
Volgend artikelWat is er deze week te doen in Deventer (week 32)