woensdag, 19 juni 2024

ChristenUnie wil geen Halloweenfeest op het Grote Kerkhof

DEVENTER – De ChristenUnie (CU) in Deventer ziet geen heil in het aangekondigde Halloweenfeest op het Grote Kerkhof. De partij hekelt de voorgenomen locatie van de organisatoren en wil weten in hoeverre het college een inhoudelijke afweging over het evenement heeft gemaakt.

Volgens fractievoorzitter Henrike Nijman ‘moeten we goed afwegen wat in de openbare ruimte passend is. Tijdens Halloween is het bewust contact zoeken met het duistere op een manier die voor veel mensen pijnlijk is.’

De ChristenUnie beseft dat veel inwoners van Deventer een Halloween-evenement als onschuldig vermaak zien, maar vraagt zich af of zo’n evenement inderdaad passend is, zo valt te lezen in de brief aan het college. Nijman hoort graag van de gemeente of ze met de CU eens is dat ‘Halloween niet bevorderlijk is voor de geestelijke gezondheid, zelfs schadelijk kan zijn voor onze jeugd?

Het college heeft nog niet gereageerd op de vragen van de eenmansfractie.

Vorig artikelGeen tweede kaartautomaat bij station Colmschate
Volgend artikelGemeente mogelijk coulant naar gedupeerde schippers
error: Content is beschermd!!!