vrijdag, 21 juni 2024
FOTO: GinoPress

Gemeente mogelijk coulant naar gedupeerde schippers

DEVENTER – De gemeente Deventer ziet zich juridisch niet verplicht om de schippers die in de zomer van 2018 de haven niet konden verlaten te compenseren. Wel overweegt ze om de gedupeerden tegemoet te komen.

De zomer van 2018 was zo droog dat het te gevaarlijk was om de Prins Bernhardsluis te gebruiken. Door het verschil in waterstand in de haven en de IJssel was er een risico dat de deuren van de sluis het konden begeven. De gemeente besloot abrupt om de haven te sluiten voor het scheepvaartverkeer waardoor enkele vrachtschepen de haven niet konden verlaten. Het duurde 4 maanden voordat de haven weer werd geopend, wat achteraf eerder had gekund.

De gemeente laat weten dat één van de getroffen schippers een verzoek heeft gedaan tot nadeelcompensatie. Na inwinnen van juridisch advies hoeft de gemeente hier niet aan te voldoen en heeft de nadeelcompensatie afgewezen, aldus portefeuillehouder wethouder Rorink. Er loopt nog wel een procedure van de gemeentelijke verzekeraar om eventueel uit coulance een gebaar te maken naar deze en andere schippers die niet konden vertrekken.

Vorig artikelChristenUnie wil geen Halloweenfeest op het Grote Kerkhof
Volgend artikelWeerbericht woensdag 25 september
error: Content is beschermd!!!