We tekenen op; een kroeg in Deventer, grijze en kale mannen verzameld aan één tafel en ik mag er bij zijn. Met veel plezier luister ik naar de verhalen die voorbijkomen, de verhalen van weleer. Hier en daar een grijns en het glimmen van trots. Allemaal hebben ze gespeeld in het rood en geel, de een bekender dan de ander. “Na de wedstrijd gingen we stappen in de clubkleding en dan scoorden we weer…” Lachsalvo’s, maar ook een schichtige blik door het café. Achter de bar werkt men onverstoorbaar door, het is nu even rustig. Ik beloof, voor de tigste keer, geen namen en sappige anekdotes te vermelden. Maar men is dit keer wel echt nieuwsgierig. “Die De Gier”, hoe staat ie in de groep?” Een enkeling had nooit verwacht dat Jack de Gier trainer zou worden in Deventer. “In een klimaat waar zoveel eisen worden gesteld, waar zovele trainers het hoofd moesten buigen.” De NEC tijd wordt besproken waar De Gier het maar kort volhield. Uiteindelijk komt zijn tactisch vernuft ter sprake. “Nou, ik zie geen plan, achterin tikkie takkie, maar geen meter vooruit komen…” Deze mannen hebben dan wel lang geleden de kicksen onder gebonden, tactisch zijn ze nog nimmer versleten. “Van der Venne op links, zelfde fout als vorig jaar, zelfde probleem voor de breedte.” Ondertussen heeft de rossige Ossenaar zijn plek terug op het middenveld, de mannen zijn er content mee. Maar de onvrede blijft heersen, uiteindelijk is het aankoopbeleid het leidend onderwerp. “Onvoorstelbaar welke spelers er gehaald worden, die lopen in Nederland ook echt wel rond, daar ga je toch geen twee ton voor aftikken.” Na de linksback de penibele positie centraal voorop. De laatste drie kwartier van het onderhoud ging het louter over de nummer negen positie momenteel bij Kowet. “Het hoeft ook geen bonk te zijn á la Van Kooten of Kolder, maar Rabillard is te licht en kan nog geen bal fatsoenlijk aannemen.” Na ‘wijs’ beraad is men er uit, de nieuwe Franse aanvaller moet op links gaan spelen, maar ja… wie dan als centrumaanvaller? “Net als vorig jaar is er te weinig aandacht besteed, dat kost je gewoon te veel punten.” Volgens de wijze heren is er (nog) niemand die hun goedkeuring kan wegdragen. Hopen dat die andere wijze mannen, aan de Vetkampstraat, er wel uit zijn ondertussen…

Vorig artikelSpijkerman Rijwielhandel en Revalidatiemiddelen is van alle markten thuis
Volgend artikelLeger des Heils zoekt collectanten in Deventer