Een dorpsclub is anders dan een stadsclub, dat merk je bijvoorbeeld in Diepenveen. Creatief opende men bij vv Diepenveen het nieuwe seizoen onlangs. De sponsoren werden uitgenodigd, live muziek, springkussen, presentatie rondom de wedstrijd, hapjes en drankjes. Alles om de start in de derde klasse maar kracht bij te zetten. Trots als een pauw voor aanvang, afgelopen seizoen kampioen geworden met veel eigen jeugd. Dat jonge team mag nu in de derde klasse zichzelf gaan bewijzen. Merendeel zijn dorpsbewoners, een enkeling van buitenaf. Ook veel getrouwe leden, want clubhoppen doet een dorpsbewoner nauwelijks, tenzij men echt hogerop kan. Dan sluit men zelfs de actieve carrière weer af op de Zunnebargh.
Het is als een mierenhoop voorafgaand aan de wedstrijd. Sportpark De Zunnebargh lag er geweldig bij in de nazomerzon. Zo’n 200 toeschouwers langs de lijn met best wel een gezonde spanning. De wedstrijd zelf was desastreus voor de dorpsclub, Helios uit de stad Deventer gaf voetballes aan vv Diepenveen en walste er met 1-7 overheen. Maar na afloop bleef men verrassend trots, er was zelfs een heuse persconferentie met beide trainers en aanvoerders. De club met zijn vele vrijwilligers is erg actief in, en voor, het dorp en dat is uniek voor Deventer. Je ziet door heel Nederland legio voorbeelden van dorpsclubs die de stadse verenigingen ver overstijgen. Want men blijft clubtrouw en de sponsoren willen dat ook. Men kan zich dan identificeren, misschien stiekem een beetje afzetten. Mede daardoor is er financieel vaak meer mogelijk, je ziet dat terug in de accommodatie en veelal ook in de prestaties. Dat Diepenveen geen echt losstaand dorp meer is zorgt er voor dat het verschil minder groot is. Echter is het wel een van de weinige clubs uit de gemeente Deventer die zich hebben ontdoen van de lagere klasses.

Vorig artikelGewonde bij frontale botsing in Bathmen
Volgend artikelAnytime Fitness organiseert cursus AED/Reanimatie