DEVENTER – Met een groot multicultureel feest voor alle inwoners van de gemeente Deventer viert de stichting Vrouwen voor Elkaar op zaterdagmiddag 21 september in Humanitas haar 25-jarig jubileum. Kennismaken met de 14 nationaliteiten en culturen die deel uitmaken van Vrouwen voor Elkaar staat centraal. Dat gebeurt met een uitgebreid, gratis toegankelijk programma vol muziek en dans, met workshops voor jong en oud, en met diverse kramen met eten, kleding, schilderijen, kralen en nog veel meer. Er is een verloting met veel mooie prijzen en als klap op de vuurpijl geeft Olga Commandeur, bekend van het tv-programma ´Nederland in Beweging´, een beweegworkshop van een uur.

Het feest is van 12.00 tot 17.00 uur in woonzorgcentrum van Humanitas aan de Radboudlaan 1. Burgemeester Ron König verricht om 13.00 uur de officiële opening.

Vrouwen voor Elkaar begon in 1994 vanuit het wijkwerk om moeders uit verschillende culturen bij elkaar te brengen. Inmiddels bestaat de groep uit ongeveer 35 vrouwen uit Indonesië, Somalië, Thailand, Cambodja, Iran, Irak, Turkije, Syrië, Hongkong, Bosnië, de Phillippijnen, Suriname, Soedan en Nederland. Doel is vooral om vrouwen die amper het huis uit komen te betrekken bij de samenleving. Op de wekelijkse bijeenkomst in Humanitas staat ontmoeten centraal, maar er zijn ook geregeld lezingen en themabijeenkomsten over bijvoorbeeld trouwen, verslaving, opvoeding en huislijk geweld. Daarnaast gaat de groep geregeld op excursie, zoals afgelopen voorjaar naar De Keukenhof.

Uitwisseling van ervaringen en begrip krijgen voor elkaar is belangrijk. De  vrouwen gaan vertrouwelijk met elkaar om in een gezellige en open sfeer. De groep is een goede mogelijkheid om uit isolement te komen, zelfvertrouwen te winnen en de Nederlandse taal

Vorig artikelChoral Evensong in Nieuw Sion door Kamerkoor Salland
Volgend artikelBen jij op je toekomst voorbereid? Loopbaantraject 45-plussers