DIEPENVEEN – De groepen 8 van OBS Slingerbos te Diepenveen doen mee aan de “e-waste race”: een wedstrijd tussen scholen in de regio om zoveel mogelijk (kleine) kapotte elektronische apparaten bij mensen in de buurt op te halen. Per ingezameld apparaat krijgt de school punten. De school met de meeste punten mag op schoolreis naar NEMO science museum in Amsterdam!

De wedstrijd, die vier weken duurt, is op maandag 23 september van start gegaan. OBS Slingerbos strijdt in deze weken tegen negen andere scholen uit Lochem, Bronkhorst en Deventer. Elk ingezameld apparaat is punten waard, sommige meer dan andere: een mobiele telefoon bevat veel dure metalen en is dus meer punten waard dan een waterkoker. de leerlingen krijgen gedurende de wedstrijd les over duurzaamheid en recycelen.
De E-Waste Race, die sinds 2014 al 72 keer is gehouden, vindt plaats in samenwerking met lokale gemeenten en gerenommeerde recycle-bedrijven.

Elke donderdag komt de organisatie van de e-waste race op OBS Slingerbos de containers met ingezamelde apparaten ophalen. De leerlingen van groep 8 hebben echter al zo veel ruchtbaarheid gegeven aan het project, door te flyeren bij de Albert Heijn in Diepenveen en door posters op te hangen in het dorp, dat meester Dick de organisatie op de startdag al moest bellen met de melding dat alle containers vol zaten. Maar er zijn nog een paar weken te gaan en zou het niet mooi zijn als deze leerlingen op schoolreisje konden gaan naar Amsterdam?

Dus heeft u nog een oude kapotte mobiele telefoon liggen, of een huishoudelijk apparaat of dvd speler die niet meer werkt? Deze apparaten zitten vol waardevolle materialen die prima gerecycled kunnen worden. Meldt uw kapotte elektronica zelf aan op de website https://www.ewasterace.nl/; scholieren maken dan een afspraak om het afval bij u op te komen halen. U mag het uiteraard ook komen langsbrengen op OBS Slingerbos.

Alvast hartelijk dank namens de leerlingen!

Vorig artikelWelkoop Diepenveen maakt van Dierendag een écht feest!
Volgend artikelColumn Marcel Schoemaker: Ik vertrek niet