DEVENTER – Net als in 2018 is het Sport- en Beweegplein van Iedereen Actief op zondag 29 september te vinden op Winkelcentrum Colmschate. Tijdens de Mode- en Beautydag die het winkelcentrum organiseert zijn de Sportcarrousel en de Iedereen Actief-bus te vinden voor het pand van Sport 2000 Buitink (van 12.00 tot 17.00 uur).

Sporters met een beperking vertellen het publiek met passie over hun Olympische droom en natuurlijk dagen ze iedereen uit om verschillende sporten uit te proberen.

Sporten is gezond en fijn om te doen. Maar voor sporters met een beperking of chronische ziekte vraagt het vaak extra inspanning om deelname aan een sport te realiseren. Veel Deventer sportverenigingen zetten zich in om sporters met een beperking mee te laten draaien in de vereniging: ze sporten op hun eigen niveau, maar zijn ‘gewoon’ lid van de vereniging. Mooie voorbeelden van inclusief sporten. Op het Sport- en Beweegplein presenteren ze graag hun sportieve activiteiten. ‘Iedereen kan meedoen’, legt regiocoach Kees van Hoof uit. ‘Of je nu een beperking hebt of niet. Zo willen we laten zien dat sport en bewegen voor iedereen belangrijk is, maar vooral ook dat het leuk is om dat sámen te doen!’

Deventer Sportploeg

Sport 2000 Buitink is de (kleding)partner van de Deventer Sportploeg, de winkel zorgt ervoor dat alle sporters (met een verstandelijke beperking) die meedoen met de Special Olympics (in juni 2020 in Den Haag) er pico bello uitzien. Het is ook Sport 2000 Buitink dat Iedereen Actief heeft gevraagd het Sport- en Beweegplein in te zetten op deze leuke dag.

Supporterscampagne

Veel sporters met een beperking hebben een droom: zij willen de beste zijn in wat ze doen. Soms neemt die droom Olympische vormen aan en doen ze enorm hun best om te mogen deelnemen aan de Special Olympics (voor sporters met een verstandelijke beperking) of aan de Paralympics (voor sporters met lichamelijk, visuele of auditieve beperking). Om die dromen te verwezenlijken is (veel) geld nodig. Iedereen Actief start daarom op deze dag met een Supporterscampagne: sporters gaan op zoek naar supporters die hen met een bedrag van € 50 per jaar willen ondersteunen.

Vorig artikelBanden lek geprikt van diverse auto’s aan de Zwolseweg
Volgend artikelSterker worden bij ZilverFitness