DEVENTER – Het Deventer bedrijf GD bestaat dit jaar honderd jaar. Dit moet natuurlijk gevierd worden. En niet zomaar, want Koning Willem-Alexander vereerde GD 16 mei met een bezoek en de burgemeester overhandigde het predicaat Koninklijk. Op 15 september is het tijdens Beestenboel op de Brink tijd om samen met de inwoners van Deventer feest te vieren.

Beestenboel op de Brink is een evenement voor jong en oud, waarbij het op 15 september van 14.00 tot 17.00 groot feest is. Bezoekers maken met een speciale VVV-gids een ‘Dierenwandeling’ door Deventer, bezoeken een streekmarkt of gaan op onderzoek uit op het ‘Leerplein’. Bij GD worden per jaar bijna vijf miljoen laboratoriumbepalingen gedaan en op het ‘Leerplein’ zien aanwezigen hoe dit in zijn werk gaat. Ook doen ze zelf mee aan het onderzoek. Voor kinderen is er een ‘Kidsplein’ met stroglijbaan, skelterbaan, springkussen en een Cupcake Cup.

Over GD

Met zo’n vijfhonderd medewerkers werkt GD elke dag, samen met  dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven, aan de gezondheid van landbouw- en gezelschapsdieren. Voor miljoenen laboratoriumbepalingen die per jaar worden uitgevoerd, beschikt het bedrijf over één de grootste en modernste veterinaire laboratoria ter wereld. Bij GD werken dierenartsen, specialisten en wetenschappers. Zij voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en -bestrijding.

Meer informatie over het jubileum en Beestenboel op de Brink vindt u op www.100jaargd.nl.

Vorig artikelDeventer BBB-voorziening met 3 jaar verlengd
Volgend artikelMajoor Ron Deelen geeft boekpresentatie in het Veteranencafé Deventer