DEVENTER – De Bed-Bad-Broodvoorziening voor uitgeprocedeerde asielzoekers in Deventer wordt de komende 3 jaar voortgezet. De gemeente verlengt de afspraken met het Meester Geertshuis voor deze periode, in afwachting van een goede landelijke voorziening.

Bed-Bad-Broodvoorziening (BBB) Ons Thuis, uitgevoerd door het Meester Geertshuis, bestaat inmiddels 3 jaar. De voorziening is bedoeld als tijdelijke plek voor uitgeprocedeerde asielzoekers, om te voorkomen dat zij op straat zwerven. Vanuit deze plek kunnen zij werken aan hun toekomstperspectief. In de kleinschalige voorziening is plek voor maximaal 10 personen.

Veilige plek

Wethouder Rob de Geest is blij met de verlenging: “De BBB-voorziening in Deventer heeft de afgelopen jaren haar toegevoegde waarde laten zien. Het is een eenvoudige, maar veilige plek waar mensen tot rust komen. Dan pas ontstaat er ruimte om na te denken over hun toekomst en eventuele terugkeer naar het land van herkomst. De BBB-voorziening voorkomt bovendien dat mensen op straat gaan zwerven.”

Landelijke pilot

Er is gekozen voor verlenging met 3 jaar, omdat de pilot van Landelijke Vreemdelingenvoorzieningen (LVV) uit het regeerakkoord ook voor 3 jaar loopt. Het Rijk heeft middelen beschikbaar gesteld voor de BBB-voorziening in Deventer. Met een restant van vorige jaren is er € 218.000 euro beschikbaar. Dit is voldoende om de voorziening de komende 3 jaar open te houden.

Vorig artikelPlannen voor 8 woningen op bouwlocatie Okkenbroek
Volgend artikelJubilerend GD organiseert Beestenboel op de Brink