vrijdag, 19 juli 2024

Ouderenzorg trekt wissel op werkdruk in Deventer zorginstellingen

DEVENTER – De toenemende zorgvraag aan ouderen in de regio is in het Deventer Ziekenhuis (DZ) voelbaar. Onlangs sloot het DZ een afdeling om de werkdruk van haar personeel te verlichten. Eén van de vijf verpleegafdelingen is gesloten. Het personeel is verdeeld over de andere afdelingen.

Van een opnamestop is nog geen sprake, zo laat woordvoerder Erick van Zijl van het ziekenhuis aan regionale media weten.

Achterliggende problematiek is de toenemende zorgvraag van een groeiende groep oudere patiënten met een complexe zorgvraag. “We zagen de afgelopen maanden in vergelijking met vorig jaar een veel grotere instroom van patiënten.” aldus bestuursvoorzitter van Gita Gallé van het Deventer Ziekenhuis in Zorgvisie. De doorstroom van de groep oudere patiënten naar zorginstellingen is deze zomer gestagneerd, zo is te lezen in het interview.

Volgens Gallé liggen ook de verpleeghuizen vol en is er te weinig ruimte op geriatrische revalidatie om aan de vraag te voldoen. Bij navraag konden zowel zorggroep Solis en Carinova het beeld van de bestuursvoorzitter nog niet bevestigen. Wel blijkt de toenemende ouderenzorg een landelijk probleem.

Vorig artikelOnderhoud asfalt Van Oldenielstraat en omgeving van start
Volgend artikelAfsluiting N344 Deventer-Holten van 4 tot 14 oktober 2019
error: Content is beschermd!!!