DEVENTER – De gemeente heeft het voornemen om een bouwlocatie in Okkenbroek te verkopen aan W. Hardeman Beheer BV. Deze partij had het beste plan voor de leefbaarheid in het dorp. Op de bouwlocatie komen 8 woningen, in verschillende prijsklassen.

De bouwlocatie van circa 2.225 m2 ging via een openbare procedure in de verkoop. Iedereen kon tussen 23 april en 29 mei 2019 een plan indienen voor de ontwikkeling van de locatie. Wethouder Rob de Geest is bij met het voorstel van Hardeman Beheer. “Dit sluit mooi aan bij de woonbehoefte in Okkenbroek. Het is een gevarieerd, duurzaam plan, dat past bij het karakter van het dorp.”

Dorpse structuur

Bij de beoordeling keek de gemeente naar 3 criteria. Het plan moet een gevarieerd aanbod bieden, een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in Okkenbroek en aansluiten bij de dorpse structuur. Daarnaast is er gekeken naar de mate van duurzaamheid van de plannen en de hoogte van het bod voor de grond. Hardeman scoorde in deze beoordeling het best.

Koopovereenkomst

Het college van B&W gunt de grond voorlopig aan Hardeman Beheer en stelt hiervoor een koopovereenkomst op. Na het sluiten van deze overeenkomst, volgt er een besluit om de gunning definitief te maken.

Vorig artikelWeerbericht vrijdag 06 september
Volgend artikelDeventer BBB-voorziening met 3 jaar verlengd