DEVENTER – Tijdens de Open Monumentendagen, op 14 -15 september a.s. organiseert de SIED de tentoonstelling “Spelende Bedrijven”.

De Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, de SIED, sluit elk jaar aan bij het thema van de Open Monumentendagen. Dit jaar is het thema “Plekken van Plezier”. De SIED pakt dat thema op met een tentoonstelling “Spelende Bedrijven”.

Nog niet lang geleden, in de vorige eeuw, was het heel gewoon dat bedrijven voor hun werknemers ook activiteiten in de vrije tijd organiseerden. Er waren sportclubs of  muziekverenigingen van het bedrijf, er werden kaartavonden, toneeluitvoeringen of biljartcompetities georganiseerd. Personeelsverenigingen speelden daarbij een belangrijke rol. De SIED belicht die kant van het bedrijfsleven, met foto’s, voorwerpen en geluid.

De tentoonstelling is in het pand van de SIED, op Pothoofd 121. De openingstijden zijn zaterdag 14 en zondag 15 september 2019, van 10 tot 17 uur.

Vorig artikelColumn Rob Oostenrijk Uitvaart: Zingen bij een uitvaart
Volgend artikelNieuw seizoen COC-mannencafé