DEVENTER – Na twee vrijdagavondwedstrijden in De Adelaarshorst speelt Go Ahead Eagles in de vijfde speelronde voor het eerst een thuiswedstrijd in het weekend. Zaterdagavond om 20:45 uur is Excelsior de tegenstander aan de Vetkampstraat.

Trainer Jack de Gier verwelkomde sinds afgelopen vrijdag twee nieuwelingen in zijn selectie: spits Maecky Fred Ngombo en vleugelverdediger Jenthe Mertens. Beide spelers debuteren morgen in de wedstrijdselectie; voor laatstgenoemde lonkt zelfs een basisdebuut. Datzelfde geldt voor Martijn Berden, die de afgelopen wedstrijden als invaller zijn minuten maakte.

Zo ook afgelopen vrijdag in en tegen Eindhoven. “Onnodig”, noemt Jack de Gier die 2-1 nederlaag tegen FC Eindhoven nu, een week later. “Je maakt zelf de kansen niet af en geeft de tegengoals te makkelijk weg. Dan maak je het jezelf onnodig moeilijk.”

Tegenstander Excelsior pakt de punten in dat soort wedstrijden tot nu toe wel, zag ook De Gier. “Hun zeges op Jong FC Utrecht, Jong AZ en Helmond Sport kwamen misschien moeizaam tot stand, maar ze pakken ze wel”, aldus de hoofdtrainer. “Misschien heeft dat te maken met een stukje volwassenheid. Ze hebben natuurlijk een brede, kwalitatief sterke selectie, die deze week werd versterkt met Arsenio Valpoort en Stijn Meijer. Het wordt een uitdagende wedstrijd morgen.”

Bij tegenstander Excelsior staan met Robin van der Meer, Maarten de Fockert en Sander Fischer drie oud-spelers van Go Ahead Eagles onder contract. De Kralingers begonnen het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met overwinningen op de beloften van FC Utrecht (2-0) en AZ (1-2). In de derde speelronde liep de ploeg van Ricardo Moniz tegen een zeperd aan, want er werd met 3-0 verloren bij Telstar. De laatste wedstrijd van Excelsior was tegen Helmond Sport en dat duel werd met 3-1 gewonnen door de Kralingers.

De kersverse degradant staat na vier wedstrijden op de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, met één punt achterstand op de koplopers De Graafschap en FC Eindhoven. Go Ahead Eagles staat tiende met zes punten uit de eerste vier wedstrijden.

Tijdens de voorbereiding op dit seizoen troffen Go Ahead Eagles en Excelsior elkaar al in Terwolde en destijds was de ploeg van Jack de Gier met 2-0 te sterk voor de club uit Rotterdam. De laatste keer dat Go Ahead Eagles en Excelsior elkaar in competitief verband troffen in De Adelaarshorst was in het Eredivisieseizoen 2016/2017. Het werd 3-0 door goals van Sander Duits en Sam Hendriks (twee penalty’s).

Er zijn al ruim 8.000 kaarten verkocht voor het topaffiche van zaterdagavond, waarbij arbiter Kuipers zijn rentree maakt na blessureleed! Beleef het ideale avondje uit op zaterdagavond in De Adelaarshorst en klik hier om je kaart(en) te bestellen!

Beluister de wedstrijd live op Deventer radio via ether 107.3 fm of via www.deventerrtv.nl

(Bron: GA-Eagles.nl)

Vorig artikelBestuurder (70) ongeluk Snipperlingsdijk overleden
Volgend artikelLezing Alexander Reeuwijk bij Boekhandel Praamstra