DEVENTER – Op de Brink is vannacht een auto ingereden op uitgaanspubliek. Meerdere personen zijn daarbij gewond geraakt, vier gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist reed rond half zes op de kruising van de Brink en de Keizerstraat. Daar reed de bestuurder een terras omver en werden meerdere mensen aangereden. Daarna is de automobilist op de vlucht geslagen.

De politie onderzoekt nog de verblijfplaats van de bestuurder van de auto. Zijn identiteit is bij de politie bekend en ze zoeken op meerdere locaties. De politie adviseert deze verdachte dat hij zich zo snel mogelijk meldt bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Voorafgaand aan het incident is er een conflict geweest. Daarbij is iemand aangehouden. Naar het motief van de ’terrasrammer’ is het vooralsnog gissen. Maar meerdere mensen noemen eerwraak als mogelijke aanleiding. Een ander wijst naar het Turks consulaat, iets verderop. “Het zal toch niet te maken hebben met de oorlogshandelingen in Noord-Syrië?” (Bron: RTV Oost / Twitter Pol_Deventer)

Vorig artikelIedereen Actief zoekt supporters!
Volgend artikelWeer een autobrand, zesde brand in maand tijd