DEVENTER – Sporten is gezond en fijn om te doen. Ook als je een beperking of een chronische ziekte hebt. Maar voor die speciale sporters, en soms ook voor sportverenigingen, zitten er nogal wat haken en ogen aan. Iedereen Actief helpt en zorgt – in Salland – voor een inclusief sport- en beweegprogramma en verbetering van de toegankelijkheid.

De Deventer en de Sallandse Sportploeg hebben in de afgelopen jaren bewezen dat het kan: sporters met een verstandelijk beperking sporten bij reguliere verenigingen in de regio. Op hun eigen niveau, maar wel als onderdeel van de vereniging. Goed voor de gezondheid, maar ook voor het sociaal welbevinden van de sporters. Het kost soms wat extra moeite en inspanning, maar het levert ook heel veel op! De sporters trainen elke week en doen mee aan verschillende toernooien, waaronder de Special Olympics.

In Salland sporten we inclusief
Ook mensen met een chronische ziekte, een fysieke, visuele of auditieve beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt willen sporten. De één op hoog niveau (via Papendal naar de Paralympische Spelen), de ander ‘gewoon’ om lekker in beweging te blijven.
Daarom is ‘Iedereen Actief’ ontstaan: door het sport- en beweegprogramma krijgen heel veel kinderen en volwassen de gelegenheid om een sport te beoefenen die bij ze past.
Iedereen Actief maakt het makkelijk om te kiezen: In de Sportcarrousel kunnen sporters in spé allerlei sporten uitproberen en in de Iedereen Actief-bus is alle informatie over sporten en verenigingen voorhanden. Bovendien helpt Iedereen Actief verenigingen bij het promoten en organiseren van aangepast sporten (maar de coaches en vrijwilligers doen natuurlijk het echte werk)!

Voortzetten programma
Om sport voor iedereen mogelijk te maken is geld nodig: veel geld. Om het sport- en beweegprogramma van ‘Iedereen Actief’ voort te zetten voor de jaren 2019 t/m 2023 is per jaar een bedrag van € 45.000 nodig. ‘Iedereen actief’ is altijd op zoek naar maatschappelijk betrokken ondernemers en bedrijven die zich voor deze bijzondere sporters willen inzetten. Gelukkig mag ‘Iedereen Actief’ zich verheugen in een aantal trouwe partners die zich – voor meerdere jaren – aan het initiatief verbonden hebben. Maar daarmee is het doel nog niet bereikt.

Supporterscampagne
Daarom kan ook het Deventer en Sallandse publiek de sporters helpen met het realiseren van hun dromen en start ‘Iedereen Actief’ een grootse Supporterscampagne!
Door supporter te worden van Iedereen Actief maakt u het mede mogelijk om sporters met een beperking of een chronische ziekte te laten sporten bij hun eigen vereniging, in hun eigen gemeente of in een regionaal of nationaal team. Voor € 50 per jaar bent u supporter en maakt u dromen waar!
Meedoen? Ga naar www.iedereenactief.nl/supporter

Vorig artikelJonge ondernemer doet wat terug voor het Deventer ziekenhuis
Volgend artikelAuto rijdt in op uitgaanspubliek in de Keizerstraat