SCHALKHAAR – Vluchtelingen in de opvang zetten zich sinds februari 2017 wekelijks in voor vrijwilligerswerk. Zij gaan er bijvoorbeeld wekelijks op uit met de ouderen van Carinova Park Braband, koken voor anderen, helpen in de moestuin bij Nieuw Sion of De Ulebelt of helpen ze in de tweedehands winkel van de Stichting Deventer Lepraproject. Zo snijdt het mes aan twee kanten, aldus Michiel ten Bulte van de Vrijwilligers Centrale Deventer. ‘Enerzijds krijgen de organisaties extra hulp van gemotiveerde vrijwilligers anderzijds verbreden zij hun netwerk, leren zij van onze cultuur en verbeteren zij de Nederlands taal’.

De Vrijwilligers Centrale Deventer is trots op het resultaat, maar nog trotser op de bewoners die altijd vol goede moed het vrijwilligerswerk verrichten. Een deelneemster zegt ‘Vrijwilligerswerk betekent veel voor mij, betekent mensen helpen en als ik mensen blij zie dan word ik zelf blij. En dankzij ‘aan de slag’ Deventer kon ik dat gelukkig doen. Ze hebben me gelukkig de kans gegeven om dat doen. En ook kan mijn Nederlands verbeteren.

Vorig artikelInformatieavonden verbreding A1 Apeldoorn – Azelo
Volgend artikelWeerbericht vrijdag 01 november