DEVENTER – Zaterdag 19 oktober vond bij ijsbaan De Scheg het IJSTIJD! Festival plaats. Op en rond de ijsbaan was van alles te beleven, voor jong en oud. Een dag vol verrassende activiteiten waaronder een kidspersconferentie met Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en de broers Mulder. Een spectaculair optreden van FISE en Fire Star On Ice en als afsluiting een optreden van 4LIFE. Uiteraard waren er ook veel schaatsactiviteiten en -clinics waar de kinderen aan deel konden nemen.

IJsselcup

De IJsselcup is dé start van het schaatsseizoen en wordt traditioneel verreden op kunstijsbaan De Scheg in Deventer en is onderdeel van de Rabo Holland Cup 1. Twee opeenvolgende dagen verdienen de schaatsers punten voor alle verreden afstanden op kunstijsbaan De Scheg, waardoor zij zich kunnen kwalificeren voor het World Cup Kwalificatietoernooi, het eerste weekend van november.

Winnaars van de IJsselcup 2019 zijn Sanneke de Neeling en Tijmen Snel geworden. Tijmen heeft ook in 2018 de IJsselcup gewonnen waardoor hij zijn titel prolongeert.

Zaterdag 19 oktober zijn de 500 en 1.500 meter dames en heren verreden. Het eindklassement om de IJsselcup bestaande uit de snelste 500 meter en de 1.500 meter. De 500 meter werd gewonnen door Dai Dai Ntab (heren) en Sanneke de Neeling (dames), de 1500 meter werd gewonnen door Wesley Dijs (heren) en Melissa Wijfje (dames).

Sanneke de Neeling reed op de 500 meter in 38.95 het baanrecord van Jorien ter Mors uit de boeken. Melissa Wijfje verbrak haar eigen record op de 1500 meter met een tijd van 1.59.11

Alle uitslagen

Bekijk alle uitslagen op www.knsboost.nl.

De Holland Cup 1 is georganiseerd door de Deventer IJsclub (DIJC), Sportief Oost, en de KNSB Baancommissie Deventer.

Vorig artikelWeer een autobrand, zesde brand in maand tijd
Volgend artikelInformatiebijeenkomst DELA over digitale erfenis