SALLAND – De komende periode zullen de wandelpaden in Salland nog beter benut worden, want de Sallandse Wandelvierdaagse komt eraan. Van 22 t/m 25 oktober is het weer volop genieten van de herfstkleuren en –geuren en de Sallandse bourgondische inslag. Op dag 4 is Okkenbroek, café Nooit Gedacht het rustpunt voor de 40 km wandelaars.

Belevenissen onderweg

Wat begon als een experiment is inmiddels uitgegroeid tot een wandelvierdaagse van formaat met deelnemers uit alle windstreken van Nederland én het buitenland.  Je kunt kiezen uit routes van 8 (kids), 12, 20, 30 of 40 kilometer. Onderweg zijn er diverse rustposten waar vaak van alles is te beleven. Ieder dorp langs de route zet traditiegetrouw een eigen thema neer. Wijhe verkeert in spooksferen met “HalloWieje”, Heino verandert in “de Rode Woensdag” met gastheer Co de Rood. Luttenberg houdt zoals elk jaar een verrassingsact op de Luttenbergse berg en Heeten maakt er een Oktoberfest van. Behalve door deze feestelijke dorpen, loop je langs eeuwenoude landgoederen en over fraaie bospaden. Ook het rivierlandschap van de IJssel en de heide van de Sallandse heuvelrug maken onderdeel uit van de etappes.

Kidsroute ‘Beestenboel’  
Voor de jongste wandelaars is er bij de Sallandse Wandelvierdaagse de Kidsroute van 8 kilometer. Iedere dag zijn er onderweg allerlei activiteiten, zoals knutselen, sport en spel, een bezoek aan een boerderij met zelfs een koetunnel. Dit jaar zorgt het thema ‘Beestenboel’ voor de omlijsting van allerlei aanvullende activiteiten.

Via Sallandia

De laatste slotkilometers wacht een kleurrijk en entertainmentvolle onthaal met steltenlopers, amateurtheater op de ‘Via Sallandia’ in Raalte. Een rode loper, muziek, een hapje en de traditionele kleine Jacoba brengen de duizenden wandelaars naar de finish. Deelnemen kan al vanaf één dag, maar voor de vierdaagse wandelaars wacht een mooie medaille. In de SW4D-tent gaat het feestje nog even door met spraakmakende artiesten zoals Johan Bril en Stef Ekkel.

Meer informatie en inschrijven www.sw4d.nl

Vorig artikelWord jij ook paddenstoelenexpert op 13 oktober?
Volgend artikelElke donderdag Gratis Live Muziek in het Burgerweeshuis