DEVENTER – Op zaterdag 26 oktober 2019 viert het Deventer Vocaal Ensemble (DVE) onder leiding van Elske te Lindert het Rembrandtjaar met het concert “Rembrandt gezongen” in de Gasfabriek in Deventer. Het DVE brengt een muzikale ode aan de meester door muziek te laten horen uit zijn én uit onze tijd.

Een selectie van Rembrandts schilderijen vormen de rode draad van het concert. Reproducties van deze schilderijen worden in de concertzaal tentoongesteld en zijn in het gratis programmaboekje opgenomen. Te horen zal zijn muziek passend bij de tentoongestelde schilderijen van de meester. De Deventer componist Sweelinck staat op het programma, evenals zijn tijdsgenoten Schein, Lassus en Lechner. Muziek van de moderne componist Daan Manneke is ook te horen. Hij heeft deze muziek in het begin van deze eeuw geschreven, geïnspireerd op schilderijen van Rembrandt

Tijdens het concert zal de Deventer schilder Willemien van Gurp een nieuw schilderij maken, hierbij verwerkt ze gebeurtenissen tijdens het concert. Na afloop van het concert zullen schilderijen geveild worden onder het publiek en de muzikanten.

Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Entree kost in de voorverkoop €12,50 inclusief een programmaboekje en koffie/thee. Kaarten (vrije zit) zijn vanaf 30 september te verkrijgen via www.deventervocaalensemble.nl.

Alle gegevens op een rijtje:

Titel: “Rembrandt gezongen”

Uitvoerenden: Het Deventer Vocaal Ensemble onder leiding van Elske te Lindert, met medewerking van Liga Vilmane (kistorgel), Marike Tuin (cello) en Willemien van Gurp (schilder)

Locatie: de Gasfabriek, Zutphenseweg 6B, Deventer. Ruime parkeergelegenheid beschikbaar.

Aanvang: 26 oktober 2019, 20:00 uur. De zaal gaat om 19:30 uur open.

Kaartjes: €10,00 (vrienden van het DVE, CJP), €12,50 (voorverkoop vanaf 30 september via www.deventervocaalensemble.nl), €15,00 (aan de zaal), €5,00 (kinderen tot 12 jaar).

Vorig artikelGeld voor Deventer verhaal en Kelderfest van Prins Bernhard Cultuurfonds
Volgend artikelBrand nummer 7 en 8, twee auto’s uitgebrand vannacht