zondag, 23 juni 2024

Geld voor Deventer verhaal en Kelderfest van Prins Bernhard Cultuurfonds

DEVENTER – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het derde kwartaal meer dan € 180.000 toegekend aan cultuur- en natuurprojecten in Overijssel. Circa €25.000 ging naar Deventer, waaronder het Deventer Verhaal en Kelderfest.

Stichting Deventer Verhaal kan rekenen op een bijdrage van € 7.500 voor de tentoonstelling ‘Blik, van conserve tot kunst’ in Museum De Waag in Deventer (najaar en winter 2019-2020). In deze expositie wordt het honderdjarig bestaan van Deventer Blikstad gevierd. De tentoonstelling verhaalt vooral over het duurzame aspect van blik, de verschillende (design) toepassingen, blik in de gastronomie en een deel de (sociale) geschiedenis van Deventer als Blikstad. 

Stichting Productiehuis Oost-Nederland kon rekenen op €5.000 voor het festival Kelderfest. Desgevraagd laat Rens den Hartog weten dat dit festival komend voorjaar opnieuw wordt georganiseerd. In 2017 vond deze voor het eerst plaats in Deventer en krijgt dus een vervolg. Andere projecten die geld ontvangen van het Cultuurfonds zijn onder andere Sichting Zeedrift, Koor Groot Colmschate en Stichting Uitgelezen Verhalen.

Vorig artikelBovenbouw spoorlijnen rondom Deventer op de schop
Volgend artikelDeventer Vocaal Ensemble brengt ‘Rembrandt gezongen’
error: Content is beschermd!!!