DEVENTER – Aanstaande donderdag keert de Smaak van Deventer terug! In een ander jaargetijde en op een andere locatie. Van donderdag 31 oktober tot en met zondag 3 november vindt De Smaak van Deventer plaats op de heilige grond van de Lebuïnuskerk, midden in het hart van Deventer. Ook nu weer zullen bekende restaurateurs uit Deventer en van iets daarbuiten zich vier dagen van hun beste culinaire kant laten zien.

Wederoprichting Stichting de Smaak van Deventer

Vanuit meerdere Deventer restaurants was er na de succesvolle eerdere edities van De Smaak van Deventer sterk de behoefte aan een culinair evenement. De grondleggers van De Smaak hadden echter aangegeven het evenement niet meer te kunnen organiseren, vanwege succesvolle andere werkzaamheden. Evenementenorganisatoren Paul Wensink en Robert Willemsen zijn daarop benaderd door een aantal restaurateurs en hen gevraagd kansen te zien de formule voort te zetten. Paul en Robert zagen dat wel zitten en hebben nog een aantal mensen/partijen die eerder aan de Smaak hebben meegewerkt weten te enthousiasmeren zich aan het evenement te verbinden. Inmiddels is de nieuwe werkgroep samengesteld en zijn naast Paul en Robert, Ilona van Rhee voor personeelszaken, Jelmer Clemenkowff vanuit marketingbureau Ongewoon voor de marketing en Job Nederlof, één van de grondleggers volop doende met de voorbereidingen. De werkgroep is op zoek gegaan naar een nieuw stichtingsbestuur. Trots dat het is gelukt een krachtig bestuur samen te stellen dat bestaat uit voorzitter Bart Voortman, Ingrid Spijkerman-Halfwerk van Print.com als secretaris en Wim Nijhof van TweeDee als penningmeester.

 Culinaire hoogstandjes

In de fantastische ambiance van de Lebuïnuskerk gaat u straks kennis maken met de culinaire gerechten van de vertrouwde restaurants maar zijn er ook een aantal nieuwe restaurants die zich aan u presenteren.

De deelnemers van De Smaak van Deventer 2019 zijn:

Restaurant Huis Vermeer – Café Cuisine St. Maxime – Marlin – Boode in Bathmen – Postillion Deventer – De Keizerskroon – Central Kitchen – Bij Jansen&Jansen – Het IJsselhotel – Talamini

Op de website www.desmaakvandeventer.nl is meer informatie te vinden en uiteraard wordt u via Facebook en Instagram op de hoogte gehouden van het programma.

Want het culinair genieten wordt ondersteund door sfeervol en passend entertainment.

Het wordt zeker weer een onvergetelijk culinair evenement op deze bijzondere locatie waar het weer geen invloed heeft.

Vorig artikelStadsprins Hanze XXIII geïnstalleerd in het gezellige ’t Hof van Colmschate
Volgend artikelFeestelijke heropening stallen Manege Tjoonk in Diepenveen