DEVENTER – Op Zaterdag 26 oktober 2019 is Wilfred Rumpf geïnstalleerd als stadsprins Hanze XXIII van Deventer (tijdens carnaval het Stokvissengat. ) De kersverse stadprins heeft er voor gekozen om op een andere wijze binnengehaald te worden bij het Deventer carnaval publiek, dan wat men gewoonlijk was gewend .  Op ludieke wijze werd de nieuwe hoogheid in een stoet van cabrio’s begeleid door het dweilorkest de Deurdweilers naar het gezellige ’t Hof van Colmschate gebracht. De trotse Wilfred Rumpf reed samen met zijn stadsadjudant Jos Smit in een open cabrio

De breed lachende Hanze XXIII werd door zijn vader Willie Rumpf en stadsgrootvorst Tonny Leerink  geïnstalleerd. Willie is in het verleden prins geweest bij de carnaval vereniging De Zingende Fles. Dit alles gebeurde onder de toeziende ogen van het carnaval minnend publiek. Een standaard onderdeel van de installatie is het ophalen van de stadsstaf bij mevrouw Souiljee. Deze werd door de nieuwbakken stadsprins geruild voor een mooie bos bloemen. Natuurlijk wenste mevrouw Souillee Hanze XXIII een mooi carnavalesk jaar toe.

Wilfred laat zich dit jaar niet alleen bijstaan door Jos als stadsadjudant, maar hij heeft ook gekozen voor een compleet team aan vrienden om zich heen.   Monique Rumpf ( de vouw van de hoogheid), Wieneke Smit de vrouw van de adjudant) , Marcel en Diana te Riele en Ronald en Francis Groenheyde, met hun hoopt hij een bijzonder mooi carnaval te gaan vieren.

De kersverse prins wil het carnaval in gaan met het motto: NIET DAT HET MOET  MAAR OMDAT HET KAN. Natuurlijk zal de stadsprins zich weer laten zien op de vele gezellige carnaval avonden in en om Deventer. Ook zal hij akte de préséance in België, waar hij een graag gezien gast bij de carnaval club de Jokers in Dessel. Foto Harry Vos / Alex Schokker.

Vorig artikelPolitie zoekt getuigen van mishandeling
Volgend artikelHemels genieten tijdens De Smaak van Deventer in Lebuïnuskerk