DIEPENVEEN – De Historische Vereniging Dorp Diepenveen e/o nodigt belangstellenden met genoegen uit voor de Historische Avond die op donderdag 14 november aanstaande om 20.00 uur gehouden wordt in het Kulturhus, Hof van Salland.

Tijdens deze Historische Avond vertelt Henk van Baalen over ‘De schoonheid van Salland; over boerderijen, landhuizen, kastelen, dorpen en RABO banken in Salland’. Ook over Diepenveen zal hij aan de hand van mooie afbeeldingen het nodige vertellen. Hij doet dat op zijn bekende boeiende en humoristische wijze en wordt niet voor niets ‘de stadsverteller van Deventer’ genoemd. Kortom, het zal zeker een onderhoudende avond worden.

Henk J. van Baalen publiceert al vele jaren over de geschiedenis en de cultuur van Deventer en omgeving. Van hem zijn meer dan 25 publicaties verschenen, zoals diverse verhalenbundels en fotoboeken over Oud Deventer, alsmede publicaties over de geschiedenis van de joodse gemeente, de Deventer schilders en bijzondere plekjes in Deventer. Ook met andere auteurs schreef hij een aantal cultuurhistorische werken, bv. met oud-Diepenvener Gerrit W. Kuijk over het dialect van Deventer. Met het boek ‘Beeldschoon Deventer 1250 jaar’ was Henk van Baalen genomineerd voor het Overijssels boek van 2018

Vorig artikelP.J.B. Boeldag in Bathmen
Volgend artikelPlantdag Proeftuin Lettele op zaterdag 30 november