DEVENTER – Deventer wil dat de uitstoot van CO2 vermindert. Mobiliteit neemt 20% van de uitstoot voor haar rekening. We stimuleren het overstappen van de auto op de fiets en het openbaar vervoer. Het programmaplan Duurzame Mobiliteit geeft een overzicht van de opgaven daarvoor en van de prioriteiten in uitvoering.Wethouder Frits Rorink: “Fietsen is gezond en goed voor het milieu. Inwoners van Deventer gaan merken dat als we ergens een weg aanpakken, fietsers ruim baan krijgen. We kunnen alleen niet alles in één keer. We gaan nu eerst aan de slag in Deventer-noord, bij de Oerdijk, en bij de bedrijventerreinen langs de A1.”

Goede voorbeeld
De gemeente wil zelf het goede voorbeeld geven. Deventer heeft daarom begin 2019 de ‘Verklaring Schone Mobiliteit’ ondertekend. Medewerkers worden gestimuleerd om voor zakelijk verkeer de fiets en het openbaar vervoer te nemen. Voor noodzakelijk zakelijk autoverkeer wil de gemeente overstappen op emissieloos vervoer, zoals elektrische (deel)auto’s.

 

Foto: Coen de Jong

Vorig artikelDeventer stapsgewijs energieneutraal
Volgend artikelDeventer verder met ontwikkeling Lebuinuspleinen