DIEPENVEEN – Duurzaam Diepenveen en de Deventer Energie Coöperatie organiseren op dinsdag 29 oktober aanstaande een informatieavond over aardgasloos wonen. Een energieadviseur zal tijdens een korte presentatie ingaan op de vraag hoe je in je woning over kunt schakelen naar aardgasloos wonen en wat daar allemaal bij komt kijken. Vervolgens zal er veel gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Hoe kom ik van het aardgas af

In de media wordt druk besproken dat we met zijn allen ‘van het gas af’ moeten. Het gebruik van aardgas is belastend voor het milieu en het levert fossiele CO2 uitstoot op, de grote veroorzaker van ongewenste klimaatverandering. Maar hoe maak je de omslag naar een huis dat je zonder aardgas of andere fossiele brandstoffen van warmte en warm water voorziet? Wat komt daar allemaal bij kijken? De warmtepomp is een veel gehoord alternatief. Maar is een warmtepomp altijd toepasbaar? Hoeveel ruimte neemt deze in beslag? Hoeveel geluid produceert deze? Kunnen oude radiatoren behouden blijven? En voldoet de isolatie van het huis aan de voorwaarden of kom je bij een strenge winter in de kou te zitten? Kortom, omschakelen naar aardgasloos wonen roept veel vragen op.

Energieadviseur beantwoordt vragen

Energieadviseur Henk Kasper (Energie in Beweging, Diepenveen) heeft veel ervaring met het overschakelen naar aardgasloos wonen. Op de informatieavond op 29 oktober zal hij ingaan op de verschillende manieren waarop je aardgasloos kunt wonen en welke voorwaarden en consequenties dat voor je woning heeft. Hij zal vragen beantwoorden die bezoekers van de informatieavond vooraf per mail hebben ingediend. Ook is er gelegenheid om tijdens het tweede deel van de avond aanvullend vragen te stellen. Aan het eind van de avond kunnen bezoekers eventueel een afspraak maken voor een energieadvies. Ook wooncoaches van Deventer Energie zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en huisbezoeken in te plannen.

Aanmelden

Wie meer wil weten over hoe hij stappen kan zetten naar aardgasloos wonen en de informatieavond wil bezoeken, kan voor meer informatie en opgave gaan naar www.deventerenergie.nl. Daar kunnen ook vragen ingediend worden die tijdens de informatieavond worden behandeld. Geïnteresseerden zijn op dinsdag 29 oktober 2019 vanaf 19.30 uur welkom in het Kulturhus aan de Dorpsstraat 30 in Diepenveen. De toegang is gratis, u wordt ontvangen met een kop koffie en het programma start om 20.00 uur.

 

Vorig artikelYosemite Klim- & Outdoorcentrum
Volgend artikelZorg op z’n Sallands uitgangspunt voor Salland Zorgverzekeringen