DEVENTER – Donderdag 10 oktober kunnen duurzame shoppers en vintageliefhebbers hun hart ophalen bij de ReShare Store van het Leger des Heils. De winkel aan de Keizerstraat 4 in Deventer opent ’s avonds, van 19.00 tot 21.00 uur, haar deuren voor een gratis duurzame VIP-night. Er is een workshop ‘Tips voor tweedehands – en vintage shoppen’ en persoonlijk stylingadvies.

De workshop ‘Tips voor tweedehands shoppen’ wordt gegeven door Femmie Zuur. Femmie is een gedreven stylist met een hart voor het milieu. Ze helpt mensen met het creëren van een stijl die bij hen past, met een bewuste garderobe van tijdloze en kwalitatieve items. Femmie is fan van tweedehands – en vintage kleding en heeft de gave om de pareltjes eruit te pikken en met elkaar te combineren. Tijdens de VIP-night deelt ze haar tips met het publiek en geeft ze klanten gratis persoonlijk stijl – en kleuradvies.

Tweedehands maakt verschil

Het Leger des Heils hoopt dat er veel mensen op de avond afkomen. Leon te Riele, Floormanager van de ReShare Store in Deventer: “In de hoogtijdagen van fast fashion, waar grote ketens elke maand een nieuwe collectie hebben en items vaak na enkele keren al verwassen zijn, willen wij laten zien dat je met tweedehands een verschil kan maken. Tweedehands is niet vies en stoffig, maar hip en happening. Vanuit onze zorg voor de aarde vinden we het als Leger des Heils belangrijk om hergebruik van tweedehands kleding stimuleren. Want de kledingindustrie is enorm vervuilend. Voor het produceren van een kilo katoen is bijvoorbeeld 17.000 liter water nodig, om dan nog niet te spreken over de CO2-uitstoot en de chemische middelen die nodig zijn om textiel te verven.” Geïnteresseerden voor de VIP-night kunnen zich gratis aanmelden via actie@reshare.nl.

Over ReShare Store

De ReShare Store is een frisse en modern ingerichte tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils. De winkel biedt mooie kleding voor een kleine prijs aan mensen die weinig te besteden hebben, maar ook aan mensen die tweedehands kopen uit milieuoverwegingen of gewoonweg omdat ze op zoek zijn naar iets unieks. De opbrengsten uit textielverkoop komen volledig ten goede aan het hulpaanbod van het Leger des Heils, denk hierbij aan de opvang van tienermoeders, jeugdzorg of arbeidsre-integratie. De Store is Deventer is de 11e winkel in Nederland en het aantal winkels blijft toenemen.

Vorig artikelGemeente Deventer presenteert sluitende begroting
Volgend artikelColumn Erik Langs de Lijn: Vele handen