Het was voor het laatst op 27 juni 2016, daarna ging de stekker eruit. Het is niet eenvoudig met vrijwilligers tegenwoordig. Alle sportverenigingen weten precies wat ik bedoel, vrijwilligers zijn schaars tegenwoordig. Vroeger was men getrouwer, getrouwer aan de club, getrouwer aan de ‘verplichtingen’. Tegenwoordig hopt de voetballer van de ene club naar de ander en verdwijnt daarbij ook de getrouwheid in de vrijwilligerstaken. Het nadeel met het hedendaagse social media is dat men het allemaal beter weet, en… men heel gemakkelijk afbreekt wat toch al broos is. Want als een vrijwilliger, in eigen tijd, onbezoldigd werk uitvoert en er gaat ook maar iets fout, dan gaat de zeis er onderdoor. Ik ken het met DeventerRTV maar al te goed. Niemand zegt iets als je jarenlang getrouw alles (goed) doet, maar als je een D voor een T verwisselt, weet iedereen het wel beter. Dan wordt dát juist uitgelicht en al dat andere niet gezien. Wordt al het gedane goede werk voor gewoon aangenomen… Daarmee doe je een ander pijn en tekort.

Overigens: Deventervoetbal.nl, daar had ik het over in mijn inleiding, In de zomer van 2016 ging de stekker eruit bij het razend populaire platform van alle voetbalclubs uit de gemeente Deventer. Ondertussen timmerde DeventerRTV aan de weg en zochten de eigenaars van de Deventer Voetbal site contact met hen. Ondertussen is er nieuw leven ingeblazen, geheel in samenwerking met diverse DeventerRTV vrijwilligers. Erg belangrijk, want als je even over de site surft, zie je veel artikelen over alle Deventer clubs voorbijkomen. Heel gewoon leest voetbalminnend Deventer mee. Laten we een diepe buiging maken voor die vrijwilligers. Ze verzorgen een platvorm voor voetbalminnend Deventer. Alle amateurclubs kunnen hun nieuws en verslagen er op kwijt. Al die clubs en hun vrijwilligers dus! Prachtig om iedere zondag al die verslagen te lezen, prachtig al die columns, samenvattingen, interviews, noem maar op. Prachtig dat welwillende vrijwilligers hun tijd inruimen om een ander te ‘bedienen’. Laten we hier trots op zijn, het koesteren! Een compliment krijgen ze nooit, maar kritiek is snel gegeven. Dus als er een keertje iets mis gaat, omdat een vrijwilliger moet overwerken of men een fout maakt, besef dan eens hoeveel tijd hij of zij er al in stak. Dat als jij kritiek levert dat dat zeer kan doen. Als jij het zoveel beter weet, kom dan gewoon helpen, vele handen maken immers licht werk.

Vorig artikelLeger des Heils organiseert duurzame shopavond
Volgend artikelBrandweerpost in Deventer krijgt openbare AED