DEVENTER – Alles draait om bomen en fruit op de dag van de Deventer fruitboom. Het Groenbedrijf organiseert deze dag om Deventernaren mee te nemen in het verhaal van de fruitbomen in Deventer. Waar staan ze, hoe groeien ze en wat is het bijzondere nut van deze lekkerste bomen in onze stadsnatuur? Hoe ziet de geschiedenis van fruitbomen eruit en wat kan je doen met fruit voor sap, jam en andere producten? Door bomen op de kaart zetten en een stem geven wil Het Groenbedrijf mensen enthousiast maken voor al het moois dat er in de stad groeit.

Eetbare stad

De fruitboom heeft veel cultuurhistorische waarde. Vroeger waren de bomen noodzakelijk voor de voedselproductie en versterkte het plukken van fruit de sociale verbindingen tussen mensen in de buurten. Tegenwoordig hebben fruitbomen vanwege de bloesem in het voorjaar veel sierwaarde en bieden ze kansen aan insecten. Fruitbomen worden steeds vaker aangeplant om een eetbare stad te creëren. De eetbare stad is lekker, gezond en verstandig. Waarom zou je fruit uit verre landen halen als je het kunt plukken in je eigen buurt?

Tap je eigen sap

Iedereen is welkom op zondag 13 oktober in het Havenkwartier wanneer Het Groenbedrijf de lekkerste bomen van de stad in het zonnetje zet. Je kunt je eigen sap persen en een fruitboom planten om mee te nemen naar huis. Bij voedingscoach Loes Aarnink en Shuk-Yee Man van de Knutselarij kan je knutselen met fruit. Voor kinderen is een speurtocht en bomenkenner Sjon Heijenga vertelt om 15 en 16 uur het verhaal van de eetbare bomen. Volkshuis en Piknik zorgen voor heerlijke, fruitige hapjes en drankjes en DJ draait live muziek

De dag van de Deventer Fruitboom is op zondag 13 oktober van 12 tot 17 uur @Piknik Havenkwartier. Toegang is gratis.

Vorig artikelRestaurant review: Pura Vida, een Caraïbische ervaring
Volgend artikelHistorische lezing ‘Blik’ in het Auditorium van het Stadhuis